Ismertető

1996-tól napjainkig...

A "BÁRKA" Művészeti Szalon 1996 tavaszán alakult meg Tolnán, azzal a céllal, hogy összefogja a megyében élő, zömmel amatőr képzőművészeket, művészetpártolókat. A "Bárka" tagjainak többsége festő, de vannak sorainkban keramikusok, szobrászok, zománcművesek, textilesek is. A tagság nagy része Tolna-megyei, de az évek során csatlakoztak megyehatáron túli alkotók is a 2000-ben egyesületté alakult gárdához. Ma már budapesti, székesfehérvári, kaposvári, mohácsi, nagykőrösi, kecskeméti alkotók is ehhez az alkotói csoporthoz tartozónak vallják magukat. Az Egyesület fontosnak tartja a tagok képzését, és az önképzési lehetőségek gyarapítását, és azoknak a kiállítási lehetőségeknek a keresését, ahol az alkotók munkáit a közönség megismerheti. Ennek érdekében szervezi az egyesület évente meg alkotótáborait, és azokat a kiállításokat, ahol csoportos bemutatkozásokra nyílik lehetőség. Az alkotók bemutatkozhattak már a megye számos településén, de volt csoportos tárlatuk többek között Budapesten is.
A "Bárka" központi értékkategóriája az alkotómunka tisztelete, és a befogadók, a közönség iránti alázat. Az egyesület taglétszáma mintegy 35 fő. A "Bárka" egyike annak a három tolnai civil szervezetnek, amelyek 2000-ben megalapították az "A Tolna-megyei művészetért" elnevezésű kitüntető ezüst plakettet, amelyet minden évben a "Magyar Kultúra Nap"-ján, január 22-én adnak át Szekszárdon, a Művészetek Házában, az arra érdemesnek tartott 5 magánszemélynek, vagy művészeti csoportnak.
TERVEINK:
Minden második év azonos időszakában Szekszárdon (vándorkiállítás formájában más Tolna megyei településeken is) reprezentatív közös kiállítást rendezünk.
A Bárka Biennálé öt fordulója után az alábbi témával zárjuk:

6. 2020.: - Tolna megye népművészete:
- népművészeti edények, viseletek, népi építészet ábrázolása
© 2018 Exit Design.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el